Rongbuk Explorer
Træning til ekspeditionen

Vi har på denne ekspedition valgt at focusere på to træningselementer: fysisk træning og klatretræning. På en normal ekspedition vil der også være behov for mental træning og især teambuilding, men idet holdet på denne ekspedition kun består af to personer der begge kender hinanden godt fra adskillige tidligere bjergture sammen har vi valgt ikke at lægge nogen videre vægt på disse træningselementer.

Den fysiske træning drejer sig i første omgang om løbetræning, hvor især Jacob har gjort gode fremskridt siden midten af april. Et godt løb ved B.T. halvmarathon i maj og en efterfølgende PR ved Århus marathon den 11. juni tyder på at løbeformen er kommet på plads. For Jans vedkommende har løbetræningen været mere behersket, til dels på grund af en del rejseaktivitet i foråret med flere vandre- og bjergture. I stedet har en del af den hjemlige træning været henlagt til det lokale motionscenter.

Under løbetræning i Hareskoven

Hvad klatretræningen angår bygger den i første omgang videre på de erfaringer vi har gjort os under sommerens alpeture i 2003 og 2004. For at pudse bjergformen af har vi i maj været en forlænget weekend til Gran Paradiso-området i Italien, hvor vi på la Tresenta fik mulighed for at træne både halvstejl sne og mixed klatring, en billedserie fra denne tur kan ses her.

Endelig har vi her i første uge af juni taget hånd om klatreformen hvor turen gik til Harzen for over en weekend også at pudse klippeformen af på Treppensteingrat, en af Harzens og Nordtysklands længste klipperuter.

På vej op over Falterwand   Sikring under Grosser Treppenstein   På vej mod Treppenstein-Turm