Rongbuk Explorer
Referat af weekendsamling 16-17.04 2005

Weekendsamlingen blev holdt ved shelteret i Vrangeskov nord for Haraldsted Sø på Midtsjælland, og startede med opsamling tidligt lørdag morgen på Høje Taastrup station og efterfølgende indkøb. Vel fremme behandlede vi den i forvejen udsendte dagsorden:

Lørdag:

 • Morgenmad: Jan havde købt bagerbrød hjemmefra, og med supplerende indkøb i Bilka fik vi en rigtig god formiddagskaffe/brunch i den solbeskinnede lysning i skoven.
 • Gran Paradiso: Der var her sket det glædelige at Tom Ballegaard alligevel havde haft mulighed for at komme med, og også havde fået plads på flyet. Vi er nu de optimale fire på turen. Der var blevet afholdt et hurtigt planlægningsmøde for alle fire (Christian, Jacob, Jan og Tom) den 13. april hvor Jans fremlagte forslag til dagsplan var blevet godkendt. Tom havde lavet et forslag til udstyrsliste som efterfølgende blev rundsendt pr. mail. Tom kunne informere om at der var ca. 200 km fra Milano-Malpensa til Valsavarenche og havde også fået en pris på billeje. Jan melder tilbage senest den 20. april om en evt. bedre pris på billeje, ellers booker Tom. Jan booker pladser på hytten i Gran Paradiso. I øvrigt var der en rigtig god stemning på mødet, og det tegnede godt for den kommende tur.
 • Udstyrsliste: Dette punkt var nu blevet udskudt to samlinger i træk, så for at være sikker på at vi kunne nå hele vejen rundt var resten af dagen afsat til at diskutere udstyr. Afbrudt undervejs af en let frokostpause fik vi også vendt mange sten, og tidlig aften havde vi sammenskrevet en fælles og detaljeret udstyrsliste til P05. Udstyrslisten kan ses her.
 • Aftensmad: Denne bestod af to forretter: en gang gorgonzola til at varme op på, efterfulgt af den klassiske avocado naturel med salt, rejer og mayo. Herefter et par gode peberbøffer med kartofler, løg og hvidløg samt bearnaise og et par gode flasker rødvin til.
 • Offentliggørelse: Indtil nu har hele dette projekt kun været omtalt for nogle ganske få, men tidspunktet vil uvægerligt komme når projektet skal ud i bredere kredse, og det ville derfor være meget godt at have timet offentliggørelsen ordentligt. Det var derfor naturligt at dele dette punkt op i tre bidder: dels informationen til vor umiddelbare omgangskreds, dels offentliggørelse i ordets bredeste forstand, og dels information via hjemmesiden. Vi kom i løbet af aftenen frem til følgende: Intern information: Denne kræver tid og ro og kan ikke blot gives over telefon eller mail da der bør være rig mulighed for at uddybe snakken. Jacob påbegynder informationen på lakseturen til Mörrum den kommende weekend, mens Jan venter til slutningen af maj og informerer under et grillarrangement i baggården. Ekstern offentliggørelse: Dette excellerer vi ikke umiddelbart i, men får vi lavet et par gode bestigninger vil det være naturligt at sende en pressemeddelelse ud når vi vender tilbage til Kathmandu. Her kan vi give de vigtigste og faktuelle informationer ud om ekspeditionens resultat, og i øvrigt henvise til hjemmesiden for mere information. Hjemmesiden: Al information om P05 ligger i øjeblikket på www.viaalpina.dk, men denne information flyttes over på sit eget site www.rongbuk.dk. De eksisterende P05-sider skal ved samme lejlighed udbygges med de manglende mødereferater, historik incl. billeder fra Køge og Vrangeskov, træning incl. billede fra Harzen og henvisning til galleri om Gran Paradiso, ny personprofil for Jan mens Jacobs opdateres, info om området incl. kort over Tibet/Nepal, udstyrsliste og budget. Den nye hjemmeside bør være klar til Jans grillarrangement i slutningen af maj.
 • Merchandise: Selv om vi ikke regner med sponsorer i videre grad vil det alligevel være rart at have noget fælles 'ekspeditionstøj'. Vi overvejede dels en T-shirt med tryk på bryst og ryg som arbejdstrøje til os og staffet, dels en pænere poloshirt med navn broderet på brystet. Hvad navnet angår vedtog vi navnet Rongbuk Explorer, da det sammenfatter den nuværende P05 - Rongbuk tur med den tidligere forliste Barun Explorer tur, samtidig med at det også er det navn som er opgivet til vores tilladelse i Tibet. Endvidere brugte vi en del tid til at kreere et logo for ekspeditionen, men det var dog ikke sikkert vi ville bruge det i merchandise-sammenhæng.
 • WS: Sidste punkt på dagsorden var afsat til whisky og snak, men som forventet overlappede dette punkt de to foregående.

Turplanlægning under åben himmel      Efter en lang dags planlægning er det tid til lidt aftenhygge

Søndag:

 • Morgenmad: Programsat var kaffe og juice, men æggene skulle bestemt også nævnes.
 • Rongbuk Plan A og B: Status for planerne var uændret, men det blev diskuteret om der var blevet afsat for lang tid til nogle af bjergturene. Indtil videre kører vi blot videre med planerne, da det kun er godt at have lidt ekstra tidsreserver. Vi havde også hørt over jungletrommerne at Per Bagers egen tur til Tibet måske var ved at smuldre og vi diskuterede derfor om Per Bager kunne komme med på turen. Det ville dog kræve et udspil fra hans side, ligesom han ikke kunne forvente at prisen ville blive ændret på dette sene tidspunkt.
 • Kostplan: Der var programsat en indledende snak om forplejningen på bjerget, og denne tog vi op til at lave et foreløbigt forslag til kostplan for de dage vi er på bjerget. Forslaget skal dog nok revideres en gang eller to inden vi tager afsted.
 • Løbetræning: Målsætningen for februar var blevet holdt meget godt, men marts havde været lidt sløv: Jan havde løbet 5 hhv. 1 gang mens Jacob havde løbet 5 hhv. 2 gange. Der havde dog også været andre aktiviteter i samme periode: for Jans vedkommende fire dage i Texas og seks dages vandring i Ardennerne ved siden af to gange ugentlig styrketræning, og for Jacobs vedkommende to ture på ski af sammenlagt tre ugers varighed. Hvad de kommende aktiviteter angik påregnede Jacob fortsat at løbe B.T. halvmarathon 1/5 samt Århus marathon den 11/6, mens Jan nøjedes med at ville løbe mere i april samt mere i maj, og herudover få lavet noget bjergbestigning i Colorado næste uge. Muligvis løbe et halvmarathon i starten af juni og i øvrigt arbejde videre på at få smidt det sidste af de fem kilo der har været planlagt siden nytår.
 • Spørgsmål til Lars: Jan havde nu i nogle måneder arbejdet på at få lavet en curry-aften med Lars G, dog uden held, men hvis der pludselig kom en mulighed ville det være rart at have en spørgeliste klar. En sådan liste over spørgsmål fik vi herefter brygget sammen.
 • Harzen: Der er ikke flere weekendsamlinger efter denne, og da turen til Gran Paradiso kører på skinner er det på tide at sætte gang i planlægningen af turen til Harzen. Vi skal have et lille aftenmøde i sidste halvdel af maj, gerne på en hverdagsaften, hvor vi kan lægge en foreløbig tidsplan for turen og aftale hvem der tager hvad med. Jan har guidebog over området og skaffer et sæt kopier af de relevante ruter, og prøver at finde et godt og billigt logi i nabolaget, eksempelvis i Goslar eller Altenau, evt. Torfhaus, hvis det ikke er solgt. Jan checker også med sit bagland i Braunschweig hvad status for klatring og evt. klatreforbud for tiden er i Okertal.
 • Inden næste møde Følgende skal afklares: Jan: Afklare billeje til Gran Paradiso med Tom, kontakte Lars G om tidspunkt for curry-møde, anskaffe nyt webdomæne og opdatere hjemmeside, indkalde til grillparty i maj, lave udkast til logo, høre Per Bager om indkøbsmuligheder i Lhasa, finde kontaktperson i DHL, kopiere guidebog for de relevante ruter i Harzen samt kontakte baglandet i Braunschweig. Jacob: Skaffe tilbud på trykning af T-shirts og brodering på poloshirts, indkøbe fælles frugtsuppe til Gran Paradiso-turen samt lave farveprints af hjemmesidens sider om bestigningerne.
 • Løb: På grund af varsel om dårligt vejr fortrak vi til Albertslund, hvorfor dagens planlagte løbetur kom til at foregå i Vestskoven - i regnvejr! Vi gentog 8,8 km turen fra 6. februar, og denne gang blev turen løbet på 44:00 min. (5:11-tempo) eller en forbedring på fire minutter siden februar. Noget bedre, men stadig ikke godt nok!