Rongbuk Explorer
Referat af weekendsamling 12-13.03 2005

Weekendsamlingen blev holdt på Sankt Helene Centret i Tisvilde, med fuld service og forplejning. Til samlingen var der i al hast brygget følgende dagsorden sammen:

Lørdag:

 • Seneste ture: Punktet var sat på for at foregribe begivenhedernes gang. Jan rapporterede fra sin bil- og bjergtur til Texas, og Jacob gjorde tilsvarende om sin skitur til Canada.
 • Aftensmad: Vi havde blot bestilt dagens menu på centret, og det var en virkelig positiv overraskelse, det er ikke hver dag man får rosastegt dyreryg som dagens ret - og så fik vi endda fyldt op to gange!
 • Gran Paradiso: Der var ikke sket så meget med denne tur, og vi var stadig tre deltagere. Jan bemærkede at billetprisen, som en overgang havde været nede i 1580 kr. nu atter var oppe i 1880 kr. Vi besluttede at booke vore tre billetter inden priserne steg yderligere.
 • Stopover i Abu Dhabi: Jan havde forhørt sig med Lars G om der ville være vundet noget ved at tage en ekstra dag i Abu Dhabi, ud over at vi får et land mere til listen. Tilbagemeldingen gik på at Abu Dhabi såmænd var meget sjov, men skulle man opleve noget ville Dubai være et bedre valg. Vi skulle dog regne med 1000 kr ekstra til hotel samt 4-500 kr. når flybilletten skulle ændres. Plus lommepenge. Så denne tanke døde derved.
 • Kommende løb: Jan havde fravalgt Berlin da diverse arbejdsrelaterede problemer i en periode havde standset træningen, og så var der intet behov for at tage til Berlin. De eksisterende planer om B.T. halvmarathon og Århus Marathon blev der dog ikke rørt ved.
 • Politiske situation: Også dette punkt havde Lars G en information om, for trods mediernes skriverier om problemer med maoisternes fremfærd er det meget fordelagtigt at tage til Nepal i øjeblikket. Maoisterne nyder stor opbakning i store dele af Nepal og har ikke til hensigt at angribe turismen som også fremover skal skaffe fremmed valuta til landet. Den nuværende regering, og især embedsmændene på lavere niveau, er så korrupte at det er en hindring for landets udvikling, så det vil kun være en fordel hvis maoisterne kan gennemtvinge et regeringsskifte. Vi må dog være forberedt på vejspærringer som vi skal betale os igennem, men det skal ses i relation til de mange 'legale' skatter og gebyrer man som bjergbestiger betaler til centraladministrationens lommer.
 • Økonomisk status: Efter den seneste udmelding er prisen på Tibet-arrangementet fortsat $3665, hotel i Kathmandu ser ud til at blive $125, transfers m.v. i Kathmandu $105, altså ca. $3900. Med nuværende dollarkurs omkring 560 og en pris på flybilletterne omkring 7.000 kr. lander vi på 29.000 kr. så vi er fortsat under de magiske 30.000 kr. Det holder dog nok ikke så længe når vi skal have en mand mere med i staffet, men indtil videre er prisudviklingen fornuftig.
 • Nightcap: Vi havde ellers selv taget våde varer med til den sene aftenhygge, men da Sankt Helene havde en udmærket bar flyttede vi dette punkt over i hovedbygningen.
Søndag:
 • Morgenmad: En ligeledes udmærket morgenbuffet med spændende udvalg og masser af æg! startede weekendsamlingens anden dag.
 • Rongbuk Plan B: Vores masterplan for P05 med udgangspunkt i en højtliggende basecamp var blevet godkendt ved den foregående weekendsamling, og her til dette møde havde Jan renskrevet konsekvenserne af at have en 'lav' basecamp. Det vil umiddelbart betyde at alle ture i bjergene forlænges med den indledende opstigning til High Camp-niveau, og til gengæld får vi kun en dag mere til bjergturene, som der derved sandsynligvis bliver en mindre af. Der var dog ikke så meget andet at gøre end at godkende den alternative plan. Denne Plan B kan ses her.
 • Bestigningsmuligheder: Der er omkring en halv snes bjerge der kan nås med udgangspunkt i en højtliggende basecamp på NE Rongbuk Glacier, og på baggrund af vores snak på foregående samling havde Jan kigget lidt mere på bjergene. Vi var fortsat enige om, at de primære ture skulle være dem vi allerede forinden havde været inde over, nemlig dels P.6703 på den modsatte side af gletscheren og dels Dongfang Peak 7003m som vil blive turens primære mål, men som afsluttende tur ville det være meget spændende at prøve noget helt nyt og se hvad der er på østsiden af passet. Vi satte derfor en tur til Kardachangri-området ind som vores afsluttende tur, eller en bonustur hvis vi får nået begge de to førstnævnte toppe. Kardapu-kammen vil vi sandsynligvis kun kunne nå under Plan A, og her faldt valget på P.7075 som er det højeste punkt i Kardapus vestgrat. Nærmere information om disse bjerge kan ses her.
 • Udstyrsliste: Vi var nu ved at være ved det tidspunkt hvor vi skulle checke ud fra værelset, så punktet om udstyr blev atter en gang udsat til næste møde. Vi nåede dog at diskutere hvad der evt. kunne sendes som cargo i forvejen, og umiddelbart kunne vi opliste vort HighCamp-telt (Citadel) samt snespyd, vinterposer, ekspeditionsmad, plasticstøvler og reservebrænder.
  Herefter rykkede vi ind i centrets café for at afvikle de sidste punkter.
 • Næste weekendsamlinger: Næste weekendsamling skal afholdes 15.-17. april, og vi valgte her det store shelter ved Vrangeskov nord for Haraldsted Sø som lokalitet. Der planlægges ikke øvrige weekendsamlinger herefter, men der kan måske laves lidt mødeaktivitet omkring træningsturene til Gran Paradiso i maj og Harzen i juni.
 • Øvrige planlagte aktiviteter: Weekend 11-12 (påske): Jacob en uge på ski. Weekend 12: Jan seks dages vandretur i Ardennerne (tidligere i Sverige). Weekend 14: Jacob på fisketur ved Skjern Å. Weekend 15: Weekendsamling Vrangeskov. Weekend 16-17: Jan halvanden uge til Colorado/Utah. Weekend 16: Jacob på laksetur til Mörrum. Weekend 17: B.T. halvmarathon. Weekend 18: Fællestræning i Gran Paradiso. Weekend 20: Jacob på ungdomsskoletur til Ätran. Weekend 22: Fællestræning i Harzen. Weekend 23: Århus marathon. Weekend 24: Afrejse Himalaya.
 • Inden næste møde Følgende skal afklares: Jan: Hvem er staffet på turen samt lidt mere info om nødvendigheden af en ekstra køkkendreng, finde en kontakt til DHL med henblik på muligt sponsorat, betalingsterminer for Rongbuk, flybilletter til Milano.
 • Løb: Det var i sin tid planlagt at indlægge et halvmarathon ved denne weekendsamling, men af tidsmæssige årsager blev også dette punkt udsat.