Jakob Klaris-Jensen Jacob Klaris-Jensen

 

Jacob Klaris-Jensens tilgang til bjergbestigning er den mere klassiske vej, hvor han begyndte med at klatre på Kullen i 1995, blev meldt ind i Dansk Bjergklub to år senere, og i 1999 for alvor gik i gang med de sneklædte bjerge da han besteg Montblanc, for øvrigt på en solobestigning. Allerede to år senere forsøgte han sig på Sydamerikas højeste bjerg Aconcagua men måtte vende om i 6455m på grund af barske vejrforhold. I 2003 vendte han tilbage til Sydamerika, denne gang til Peru hvor han besteg Urus C 5495m og Ishinca 5530m. Den følgende jul deltog han på miniekspeditionen til Aberdares i Kenya, og den efterfølgende bestigning af Kilimanjaro gav ham med 5895m sit hidtil højeste bjerg.
Jacob havde dog været i bjergene længe før 1999 da han siden barnsben har dyrket alpint skiløb, og der går fortsat ikke en vinter uden at han er mindst et par uger på ski, senest i Canada i 2005. Samtidig med at Jacob påbegyndte klatringen var han også ganske aktiv i atletikklubben i Greve, hvor han i en årrække var en af klubbens bedste ungdomsløbere. Løberiet er dog siden blevet trængt noget i baggrunden af bjergene, men Jacob løber dog fortsat marathon i ny og næ.
Jeg lærte Jacob at kende gennem bjergklubben i løbet af efterår-vinter 1999, hvor vi begge var potentielt interesserede i at deltage på klubbens jubilæumsekspedition til Grønland i 2001. Men da målet for ekspeditionen blev fastlagt til en lokalitet som overvejende bød på klippeklatring valgte vi begge at melde fra. Derved blev det åbenlyst at Jacob var mere til is og sne end til klippe, og ikke nok med det, så havde han en meget interessant synsvinkel på bjergbestigning og ekspeditioner i særdeleshed, som var meget i tråd med min egen tankegang, og det medførte snart nogle lange korrespondancer. Det var klart at vi også måtte praktisere noget bjergbestigning sammen, og de sidste to-tre år har vi dannet fast makkerpar på sommerens ture til Alperne. Vi fungerer fremragende sammen når vi er på tur, og da det hverken skorter på lyst eller planer var det derfor kun et spørgsmål om tid inden vi fik lavet et større bjerg sammen.

Født: 1980. Bosiddende: Albertslund. Arbejdsområde: Lærer. Civilstand: Ugift


Udvalgte bjergture:
Chamonix 1999
Aconcagua 2001
Peru 2003
Alperne 2003
Aberdares/Kilimanjaro 2003
Udvalgte bjergbestigninger:
Montblanc 4807m
Urus C 5495m
Ishinca 5545m
Dreiländerspitze 3197m
Kilimanjaro 5895m