Rongbuk Explorer
Udvalgte bjergture: Dongfang Peak 7003m

Som anden og måske vigtigste tur er planlagt en bestigning af Dongfang Peak, 7003m, der er højeste punkt mellem Lixin Peak og Kardachangri Peak og befinder sig i praksis lige ovenfor lejren. Der må forventes en rigtig god udsigt over forbjergene mod nord. Bjerget byder på flere forskellige bestigningsruter og kan med tilstrækkelig akklimatisering muligvis laves som endagstur fra High Camp. I forslaget nedenfor forventes der dog etableret en lejr for foden af bjerget.
PLAN A: Dag 1: High Camp - Dongfang Camp; Dag 2: Dongfang Camp - Dongfang - Dongfang Camp - High Camp.
PLAN B: Dag 1: Middle Camp - High Camp; Dag 2: High Camp - Dongfang Camp; Dag 3: Dongfang Camp - Dongfang - Dongfang Camp; Dag 4: Dongfang Camp - Middle Camp.

Turen forventes at være en let gletschertur frem til foden af bjerget, hvor der indtil videre er planlagt en lejr: Dongfang Camp i 6570m. Jeg nævner her to mulige ruter. Den ene er en bestigning ad SE-væggen, denne er 360m høj og har en gennemsnitlig hældning på knap 45░, men så vidt jeg kan se er der en række større spalter eller sÚracer der kan vanskeliggøre eller umuliggøre bestigningen. Alternativt stiger vi i stedet op i sydpasset. Denne opstigning er gennemsnitlig 38░ over 200m, hvorfra der er en halv km til toppen ad en forholdsvis smal snegrat. Sidstnævnte rute giver endvidere mulighed for at bestige P.6870 undervejs. Endelig kan man også forestille sig at vi stiger op den ene vej og ned den anden.
Afstand i luftlinie fra High Camp til toppen: 2,4 km, opstigning 653 højdemeter, forventet rutelængde: 6,1 km.